Logo

Tornitutkapalvelu käyttöön Kittilässä

Kittilatower.jpg

 

Torstaina 1.2.18 tehtiin ANS Finlandissa historiaa kun EFKT lennonjohdossa otettiin käyttöön ANS valvontapalvelu eli nk. tornitutkapalvelu.

Kittilän lennonjohdon päällikkö Petrus Timonen lausui ensimmäisenä ”radar contact” jaksolle, aikaan 09.14 UTC, kun Transavian lento (KS-KT) TRA735 saapui.

Käyttöönotettu palvelu helpottaa lennonjohdon työtä ja koordinointitarvetta aluelennonjohtoon. Asiakkaillemme tämä näkyy porrastusminimien pienenemisenä ja kapasiteetin kasvuna.

-    Palvelun käyttöönotto on vienyt aikaa, kun järjestelmien ja laitteiden asennusten ja viranomaishyväksyntöjen lisäksi lennonjohtajat käyvät tutkakurssit ja hankkivat tutkakelpuutukset. Kiitokset kuuluvat kaikille suunnitteluun, koulutukseen ja hyväksyntäprosessiin osallistuneille, kertoo Pekka Olanterä ANS Finlandin Operatiivisesta tuotannonohjauksesta.

Kaikki Kittilän lennonjohtajat ovat käyneet muuntokoulutuksen ja jatkavat ATS-valvontapalvelua 1.2.2018 lähtien.

Kittilän lisäksi tornitutkapalvelu on otettu käyttöön Porin, Vaasan, Maarianhaminan ja Oulun verkostolentoasemilla. Seuraavaksi tornitutkapalvelu otetaan käyttöön Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalla.