Logo

Ennätyksellinen määrä opiskelijoita Avia Collegessa tänä syksynä

opiskelijat_web.jpg


Suomalaisten oppilaiden lisäksi koulutusohjelmassa aloitti opiskelijoita Virosta ja Ruotsista. Myöhemmin syksyllä Avia Collegeen saapuu vielä opiskelijoita Latviasta.

Ruotsalainen lennonvarmistusyhtiö ACR toteutti opiskelijavalinnat itsenäisesti, sen sijaan Viron lennonvarmistusyhtiö EANS hyödynsi Avia Collegen opiskelijavalintapalveluita. Sekä Viron, Ruotsin, että Latvian yhtiöt ostavat koulutuspalvelut omiin tarpeisiinsa.

Kaiken kaikkiaan lennonjohtajan opintoja suorittaa tänä syksynä 7 virolaista, 6 latvialaista, 12 ruotsalaista ja 12 suomalaista opiskelijaa. Koulutettavat on jaettu kahteen eri ryhmään. Molemmissa ryhmissä opetus tapahtuu englanniksi.

- Avia Collegessa on tänä syksynä erittäin kansainvälinen ilmapiiri kunhan latvialaiset ja kaikki koulutukseen valitut virolaiset ja ruotsalaiset saapuvat Vantaalle. Olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että meidät on valittu kouluttamaan uusia lennonjohtajia myös naapurimaidemme tarpeisiin, kertoo Avia Collegen rehtori Matts-Anders Nyberg.

ANS Finland on avustanut Latviassa myös lennonjohtajien oppilashakuprosessissa ja valinnoissa. Testejä ja haastatteluja tehdään vielä, mutta viimeistään lokakuussa on  seuraavan ryhmän koulutusohjelman tarkoitus alkaa.

Lennonjohdon koulutusohjelmassa tänä syksynä aloittavat kansainväliset opiskelijat valmistuvat työpaikkakoulutusta varten kesällä 2019 ja suomalaisten valmistuminen ajoittuu keväälle 2020 Suomessa tapahtuvan työpaikkakoulutuksen jälkeen.

Onnea uusille opiskelijoille ja tsemppiä opintoihin!