Logo

Aluelennonjohtajien vastalauseella ei odoteta olevan vaikutuksia lentoliikenteeseen

headset_paperilennokki.jpg

Aluelennonjohtajat Tampereen Aitovuoresta ja Vantaan toimipisteestä sekä Avia Collegen koulutusyksiköstä ovat ilmoittaneet marssivansa ulos työpaikoiltaan tänään klo 16.00 ja
palaavat takaisin 8.2.2018 klo 16.00.


SLJY:n tiedotteessa mainitut väitteet muodollisista YT-neuvotteluista ovat yllättäviä ja väite osallistumishaluttomuudestamme AIRRHow-hankkeeseen ei pidä paikkaansa. Me olemme ilman muuta mukana kaikessa yhteistyössä jossa on mahdollisuus luoda uutta liiketoimintaa lennonjohdon saralla.

-    Kävimme henkilöstön kanssa keskusteluja hyvässä hengessä ja päädyimme yhtiönä ratkaisuun, jonka mukaan toiminta Aitovuoressa päättyy kesäkuussa. Pahoittelemme aluelennonjohtajien päätöstä marssia ulos työpaikoiltaan, mutta käytännön vaikutuksia lentoliikenteeseen sillä ei odoteta olevan, kertoo ANS Finlandin toimitusjohtaja Raine Luojus.

YT-neuvottelut aluelennonjohtopalveluiden ja niitä tukevien tukitoimintojen keskittämiseksi Vantaalle käynnistyivät 16.1 ja päättyivät 5.2. YT-neuvottelujen perusteella ANS Finland lopettaa toiminnan Tampereen Aitovuoren toimipisteessä 1.6.2018. Tästä päivämäärästä lukien aluelennonjohtopalvelua annetaan vain Helsinki-Vantaalla.

YT-neuvottelu on jatkoa vuonna 2013 käydyille YT-neuvotteluille, joissa tavoitteena oli lennonvarmistusliiketoiminnan kannattavuuden parantaminen. Toimenpiteellä pyritään varmistamaan että ANS Finland pystyy alentamaan lentoreittipalvelun yksikkökustannuksia EU:n vaatimusten mukaisesti.